01

BERGERecotrail®
Най-лекото полуремарке в „Тежкотоварната гама“ - 4,7 т.

Чрез използването на високоефективни материали и иновативни процеси, BERGERecotrail® разработи уникална гама леки полуремаркета. Резултатът е полуремаркета с максимално ниско тегло - под 4 700 kg, което води до спестяване на гориво и оперативни разходи, а това означава увеличаване на печалбата.

 

Ниското тегло означава и повече полезен товар. С полуремаркета от BERGERecotrail®.

#
02

Стоманата с неограничени възможности – S700

Стомана S700 - използвана за изработка на шасито и ъгловите колони на BERGERecotrail®, което прави конструкцията изключително здрава и подходяща за превоз дори на стоки с изключително голямо концентрирано натоварване.

 

S700 е обогатена стомана с множество легиращи елементи със състав:
C: 1.20-1.35%; Cr: 3.80-4.50%; Mo: 3.20-3.90%; W: 9-10%; H: 3.00-3.50%; Co: 9.50-10.50%

 

S700 е с редуциран състав на някои вредни за механичната якост химични елементи: Si <0.45%; Mn <0.40%; P <0.03; S <0.03

 

#
03

ПОД.
Плоскости от твърдо буково дърво и фибростъкло

Всеки панел на полуремарето се състои от 13 слоя комресирана твърда дървесина, сързани заедно под високо налягане чрез използването на специално лепило и различно позиционирани пластове от фибростъкло.

 

Така подът е достатъчно надежден да издържи на високи натоварвания , упражнявани от товаро-подемни траспортни средства и концентрираните натоварвания на товара. Панелите са зарепени към напречните греди и са със стандартни размери от 1500 мм Х 2350 мм, което позволява лесната им подмяна.

 

04

Шаси -
Максимална здравина, минимален разход на материали

Шасито на BERGERecotrail® се изработва от изключително здрава, обогатена с легиращи елементи стомана S 700, позволяваща оформянето на отвори по цялата дължина на надлъжните трегери - "Триъгълници на Рело". По този начин се постига екстремно ниското собственото тегло, като същевременно се запазва механичната якост.

 

Функционалното взаимодействие между качеството на стоманата и добре проектираната геометрия е постигнато чрез използване на заваръчна тел с висока якост, при която материалът се обработва в щателно изчислен температурен прозорец.

 

#
05

Конструкция - качество без компромис

BERGERecotrail® се изгражда от висококачествени материали и части, доставени или изработени единствено от доказали се европейски производители като SAF, BPW, WABCO, KNORR, HAACON, EDSCHA и др.

 

#
06

Триъгълници на Рело –
отвори в надлъжните трегери на шасито

Важна особеност на лекотоварната технология и търговска марка на BERGERecotrail® е „Триъгълникът на Рело“, който редуцира теглото на шасито, като същевременно запазва механичната якост. Статично, триъгълникът представлява перфектният контур за възможно най-голяма лекота с максимална стабилност. BERGERecotrail® е адаптирал, тествал и систематично прилагал тази идеална форма за превоз на товари.

 

В резултат на това теглото на ремаркетата е по-малко от 4,7 тона, което е и новият еталон в индустрията.